479. Mr. F. Braam

Mr. F. Braam

Braam. Hij was vroeger priester geweest. In 1959 kwam hij op IvD werken. Niet lang later werkte hij bij hositiebakkerij als adjunct-directeur. Tussentijd werd hij verliefd op een dochter bij boerderij naast IvD. Daarop verliet hij zijn Roomse Leven, dus geen priester meer en ging samen mevr. van Heuvel (was toen ook werkzaam op IvD) wonen. Na het vertrek van directeur (zuster Aemiliana) nam mr. Braam haar functie over en heeft daar jarenlang gewerkt.

Mr. Braam, zijn vrouw en twee kinderen waren op vakantie naar Oostenrijk. Fons was enorm natuurliefhebber en wandelde graag door de bergen. Op vrijdag 26 juli 1985 gingen ze wandelen met een paar familieleden en vrienden in bos en onderweg stortte hij zomaar in elkaar, vermoedelijk hartstilstand. Ondanks snelle hulp mocht niet baten. Hij liet zjn vrouw en twee kinderen achter. en was 63 jaar oud.

Uit De Vriend 1985

Reactie plaatsen

Reacties

Rene van der Veen
10 jaar geleden

Ik zit mijn heerlijk op de bankstel aan het lezen op Variatie 4 en volgt naar de lognummer ontdek de nummer 479 de foto van Fons Braam. Oja ik ken hem heel goed, maar de volgens van mij dat hij was helemaal geen aangenaam de voorheen priester, Hij was maar in korte jaren op het Instituut werkzaam als de adjunct-directeur van de Hostiebakkerij en ook de beheerder van het verkoop van de alle de gereedschappen - machine's - platen die de kleermakerij en schoenmakerij in lange jaren op het instituut waren bestaan dat wordt geheel opgeheven.
Fons Braam als de beheerder van het verkoop van alle onderdelen, dat kreeg ik de uitgenodigd voor het gelegenheid waar de onderdelen van kleer/schoenmakerij op de plaats stonden die wilden voor 2e hands laten verkopen. Ik ben er bij en ook mijn vader was bij gekomen, want hij van te voren wist dat het verkoop van de 2e hands in prijzen te hoog heeft berekend, daarom houdt hij voor zijn ogen. Maar daar op het instituut wie de persoon wist dat mijn vader was de deurwaarder der belastingen. En dan voor mij helemaal niet gelukt om ik de 2e hands naaimachine wil kopen. Dat komt omdat Fons Braam dat hij niet wilde toe heeft gegeven. En begon de grote ruzie van mijn vader met F Braam in elkaar hevige in het gesprek met het woorden. 2 Broeders waren aanwezig zijn Br Archangelo en Br. Theobertus dat zeiden ze mij o wat zo verschrikkelijk van het woorden dat ze hebben gehoord,
Ik sta alleen maar kijken naar hoe mijn vader en F Braam elkaar in het gesprek voor de oplossing, dat lukt het niet. Dan ging mijn vader naar de Directeur v Eijndhoven voor het gesprek, maar de directeur zeide dat F Braam de beheerder van het verkoop zelf de verantwoordelijk van alle materialen. En ook dat heeft gezegd van F Braam was niet makkelijk persoon. Nadien begreep ik dat waarom mocht ik de 2e hands naaimachine kopen? En dacht ik ce oorzaak van mijn vader zojn beroep als de deurwaarder. Zo dat het gebeurde ook van F Braam dat zag hij mijn vader voor hem ook geen aangenaam persoon. Ik zeide tegen mijn vader dat voor mij is een goede oplossing dat zal ik zelf vrij om nieuwe naaimachine te kopen bij de grote bedrijf in Amsterdam. Laat maar de 2e hands materialen over wie de andere wilden kopen, ja dat ik heb vernomen dat Jan Verhagen uit Heesch heeft dit gekocht.
Fons Braam de onderweg ging bidden en kreeg hij de verliefde een mooie meisje van de boerderij v.d. Heuvel. Daarna verlangt hij naar het nieuwe leven en verlaat hij van het instituut en trouwde hij met haar en hebben 2 kinderen. Dus op het instituut al voor de 2e keer de priester-leraar zijn getrouwd van hun de keuze.
Rene van der Veen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb